Wie zijn wij

Op dit moment is Joop Wallbrink b.v. Schilders & Glaswerken uitgegroeid tot een toonaangevend bedrijf in de Schilder en Vastgoedbranche met als hoofdactiviteit het uitvoeren van Schilder en Glaswerkzaamheden. In ons bedrijf werken wij momenteel met 36 mensen aan de ons toevertrouwde opdrachten vanuit onze vestiging in Duiven.

Joop Wallbrink Schilders en Glaswerken

Schildersbedrijf Joop Wallbrink viert in goede gezondheid 25-jarig bestaan

"De bakens op tijd verzet"

25 jaar vakwerk De bouw ligt op zijn gat en alle aan de bouw gelieerde bedrijven hebben het ook moeilijk, zo gaat het verhaal. Joop Wallbrink van het gelijknamige Duivense schildersbedrijf zal het niet ontkennen, maar ondertussen viert het door hem opgerichte bedrijf dit jaar in goede gezondheid het 25-jarig bestaan.

"Ons werkterrein is altijd heel breed geweest en we zitten zowel op de zakelijke als de particuliere markt. Maar de crisis heeft ons wel aan het denken gezet. Dat we nu behoorlijk aan het werk blijven heeft vooral te maken met het feit dat we de bakens op tijd hebben verzet. We doen tegenwoordig veel in het onderhoud voor woningbouwverenigingen en in de gezondheidszorg. Nieuwbouw is ook bij ons een stuk minder, maar we komen de tijd goed door."

Schildersbedrijf Joop Wallbrink Gelukkig kan Joop Wallbrink af en toe wel een dagje vrij nemen, al moet hij daar eigenlijk toestemming voor vragen aan zijn dochter Judith, die sinds enkele jaren eigenaar is. "Als het mooi weer is ga ik wel eens wat anders doen. Dat moet kunnen na al die jaren."

Judith Wallbrink heeft er inderdaad geen moeite mee. Ze is veel te blij dat haar vader én haar moeder Diny nog bijna dagelijks betrokken zijn bij het bedrijf. "Mijn moeder doet de financiële administratie en mijn vader en ik hebben de dagelijkse leiding. Ik wil echt nog niet zonder ze verder en dat willen ze zelf ook helemaal niet." "We hebben een echt familiebedrijf. Zoals mijn vader en ik samen de opname van een werk doen, daar geniet ik iedere keer weer van. Omdat we aan een half woord genoeg hebben gaat dat heel snel. Klanten zijn daar regelmatig verbaasd over."

De verklaring van Joop Wallbrink voor de goede samenwerking gaat verder dan de nauwe band die er nu eenmaal altijd bestaat tussen vader en dochter. "Judith weet waar ze het over heeft. Toen ze kenbaar maakte dat ze de zaak wilde overnemen heb ik gezegd: 'Okay, maar ga dan eerst maar eens een paar jaar zelf op de ladder staan'. Ik vond dat ze moest weten wat het vak inhoudt. Ze heeft het gedaan, vijf jaar lang, en daar plukken we nu de vruchten van. Als het moet, doet ze het voor."

Schildersbedrijf Wallbrink telt momenteel ongeveer dertig medewerkers, waarvan een flink aantal al vele jaren voor het bedrijf werkt. Loyaliteit die zich vertaalt in een goede sfeer en dito werkhouding. Alle reden voor de Wallbrinks om tevreden te zijn. Judith: "Dat klopt. Op naar het volgende jubileum."

Joop Wallbrink kan zich voor zijn dochter nog wel iets wensen: "Het zou mooi zijn als over vijf jaar, als we dertig jaar bestaan, de crisis voorbij is en we een slagje groter zijn dan nu. De huidige organisatie is heel plat en Judith en ik krijgen heel veel voor onze kiezen. Een paar mensen in de aansturing erbij, dat zou mooi zijn."