Raadhuisplein

Glaswerk

De gemeente Zevenaar ligt in het hart van de Liemers. Dit gebied ligt in de driehoek van de Rijn, de zuidelijke IJsseloever en de landgrens.

Van oorsprong kan Gelre worden beschouwd als het gewest waartoe de Liemers behoorde. Zevenaar, in het Liemers dialect uitgesproken als Zaender, kreeg in 1487 stadsrechten van de Kleefse hertog Johan II. Verschillende factoren hebben het aanzien van Zevenaar drastisch veranderd: de verwoestingen van de Tweede Wereldoorlog, de toegenomen woningbouw en de navenant gegroeide verkeersintensiteit, het slinken van het aantal boerenbedrijven en de uitbreiding van industrie en handel. Al zijn vele monumentale gebouwen verdwenen, verschillende oude kerken en kastelen sieren gelukkig nog steeds de gemeente. Zo zijn de contouren van het middeleeuwse stadskasteel terug te vinden op de parkeerplaats aan het Masiusplein. De gemeente kent een intensief verenigingsleven. Daarin zijn ook de oude tradities vertegenwoordigd, bijvoorbeeld het tot de Middeleeuwen teruggaande schutterswezen.

De huidige grijze bestrating op het Raadhuisplein maakt plaatst voor een kleurrijk mozaïek. ,,Vergelijkbaar met het mozaïek voor de kerk in Westervoort”, zegt Winters. Daar ontwierp kunstenaar Marcel Smink een 'Perzisch tapijt’ voor de Werenfriduskerk aan de Dorpstraat. Of hij ook de nieuwe bestrating van het Raadhuisplein ontwerpt, is de vraag. Winters: ,,In elk geval is het de bedoeling kleurrijke stenen te gebruiken voor de nieuwe bestrating van het plein.”

Lees Verder
Toon Minder
Contactinformatie

De schilder voor de regio’s Duiven, Velp, Dieren, Doetinchem, Arnhem, Veenendaal en Oosterhout

Het werkterrein van Joop Wallbrink Schilders- & Glaswerken ligt circa 100km rondom duiven. Wilt u een gedegen offerte voor uw schilder-, onderhouds- en glaswerkzaamheden? Maak dan een afspraak met ons. Wij komen langs om de werkzaamheden en uw wensen te inventariseren en brengen deskundig advies uit. In de gespecificeerde offerte staat precies omschreven wat wij doen en de investering voor de werkzaamheden.

Contact
Vergrootglas
Ratio 33, 6921 RW in Duiven