Résidence Roosendael te Rozendael

Schilderwerk

Résidence Roosendael te Rozendael


Dit nieuwe gebouw is nagenoeg een kopie van de oude Résidence, een uit 1838 daterend hotel dat bekend stond als hotel Kraaijenstein en 2008 werd afgebroken.

Het landgoed ligt in de provincie Gelderland, in de gelijknamige gemeente Rozendaal aan de zuidoostelijke rand van de Veluwe. Het park is een nationaal fenomeen vanwege zijn bijzondere landschappelijke ligging en bezienswaardigheden zoals de bedriegertjes, de schelpengalerij, de theekoepel en enkele eeuwenoude en imposante exotische bomen. Het kasteel en park vormen slechts het huidige middelpunt binnen het voormalige Rosendael dat nog in 1932 het op één na grootste particuliere landgoed van Nederland was (ruim 2.000 ha). Sinds 1854 werd Rosendael bezit van een tak van de adellijke familie Van Pallandt. Verder is er een goede uitvalbasis naar de bekende snelwegen zoals de A12 en diverse N-wegen. Ook zit er een bekend natuurgebied in de buurt Nationaal Park Veluwezoom, dit natuurgebied van 5000 hectare op de Veluwe is in het geheel eigendom van de vereniging Natuurmonumenten. In 1930 werd het het eerste nationaal park in Nederland.

De buitenschilderwerkzaamheden zijn uitgevoerd, te weten de zeer brede dakoverstekken, de mooie ruime schroten plafonds, kozijnen, ramen en deuren. Ook de dakkapellen zijn in het onderhoud meegenomen. De Louvre blinden zijn onderhoudsvrij. Vanwege de ligging zijn er hoogwerkers ingezet, om een goede bereikbaarheid te verkrijgen.

Lees Verder
Toon Minder
Contactinformatie

De schilder voor de regio’s Duiven, Velp, Dieren, Doetinchem, Arnhem, Veenendaal en Oosterhout

Het werkterrein van Joop Wallbrink Schilders- & Glaswerken ligt circa 100km rondom duiven. Wilt u een gedegen offerte voor uw schilder-, onderhouds- en glaswerkzaamheden? Maak dan een afspraak met ons. Wij komen langs om de werkzaamheden en uw wensen te inventariseren en brengen deskundig advies uit. In de gespecificeerde offerte staat precies omschreven wat wij doen en de investering voor de werkzaamheden.

Contact
Vergrootglas
Ratio 33, 6921 RW in Duiven