Wilhelminaweg te Dieren

Schilderwerk

Wilhelminaweg te Dieren: 

Dieren is een dorp in de gemeente Rheden en provincie Gelderland. Dieren ligt tussen de heuvelachtige Veluwezoom, die de mogelijkheid biedt tot het maken van urenlange wandelingen en fietstochten, en de rivier de IJssel. Het dorp wordt doorgesneden door de spoorlijn Arnhem – Zutphen. Er zijn rond de 13.695 bewoners woonachtig. Er is heel veel geschiedenis in dit dorp, zo stond er eeuwenlang een uit de Middeleeuwen daterend jachtslot Hof te Dieren. Aanvankelijk was dit in handen van de ridders van de Duitse Orde, later kwam het in handen van de Oranjes. Tijdens de tweede wereld oorlog hebben de Duitse soldaten dit moedwillig in brand gezet. De ruïne is in de jaren zestig afgebroken.

Na de tweede wereld oorlog groeide het dorp verder ten koste van de heide- en bosgebieden aan de noordkant van de spoorlijn. Dieren werd steeds meer een forensendorp, waar onder veel medewerkers van de ENKA-fabriek (later werd dit AkzoNobel) te kwamen wonen. Eind de jaren tachtig kwam er een eind aan deze grootschalige bouw van huizen, omdat verdere aantasting van de natuur niet meer werd toegestaan.

Nu is Dieren ook wel bekend om de Spelerij en Uitvinderij wat een populaire bestemming is voor schoolreisjes en kinderfeestjes.

De woning had achterstallig onderhoud, waardoor er eerst bouwkundige werkzaamheden uitgevoerd waren. Vervolgens hebben de schilders het houtwerk van deze woning geschilderd in Hoogglans wat tot een prachtig resultaat heeft geleid. De kleuren komen nu mooi naar voren en haalt de hele woning op en zeker in combinatie met de ligging en de prachtige tuin.

Lees Verder
Toon Minder
Contactinformatie

De schilder voor de regio’s Duiven, Velp, Dieren, Doetinchem, Arnhem, Veenendaal en Oosterhout

Het werkterrein van Joop Wallbrink Schilders- & Glaswerken ligt circa 100km rondom duiven. Wilt u een gedegen offerte voor uw schilder-, onderhouds- en glaswerkzaamheden? Maak dan een afspraak met ons. Wij komen langs om de werkzaamheden en uw wensen te inventariseren en brengen deskundig advies uit. In de gespecificeerde offerte staat precies omschreven wat wij doen en de investering voor de werkzaamheden.

Contact
Vergrootglas
Ratio 33, 6921 RW in Duiven