Lange Spruit te Didam

Schilderwerk

Lange spruit te Didam:

Lange Spruit is gelegen in de buurt Didam-Zuid. Dit is een kindvriendelijke buurt met relatief veel gezinnen. Verder is het een betrekkelijk rustige buurt.

Diem oftewel Didam is een plaats in gemeente Montferland in de provincie Gelderland regio Liemers. Dit dorp telt rond de 16.965 inwoners. Op de plek waar nu Didam ligt, bevond zich al in de Romeinse tijd een Germaanse nederzetting. De omgeving van Didam werd bewoond door Chamaven. Archeologisch onderzoek op het Kollenburg-terrein heeft een groot aantal Romeinse voorwerpen aan het licht gebracht. Er zijn onder andere munten gevonden van Nevra, Hadrianus, Antoninus en een muntschat uit de vierde eeuw. Op 10 augustus 1925 trok een tornado over delen van Nederland, wel bekend als de Stormramp van Borculo. Ook in Didam werden veel huizen door dit natuurgeweld verwoest. Nu staat Didam voornamelijk bekend door de vele verenigingen die er zijn. Vooral veel schutterijen en ook Didam op Stelten is altijd een populaire activiteit. Ook is de Markthal een trekpleister in Didam. In 1950 werd begonnen met de bouw van de markthal, bedoeld als veemarkt en dan met name de handel in varkens en warenmarkt. Later is het gebouw nog uitgebreid. In 1974 kwam er een eind aan de veemarkt, nu wordt de markthal nog gebruikt als warenmarkt, en evenementen als vlooienmarkt, concerten en kerstmarkt. Sinds 2007 is de markthal een gemeentelijk monument.

Schilderwerkzaamheden aan deze woning verricht, de zijgevel met onze hoogwerker uitgevoerd, zodat er geen stellage gebouwd hoefde te worden. Al het houtwerk is in Hoogglans uitgevoerd, vooral de entreedeur is het visitekaartje geworden

Lees Verder
Toon Minder
Contactinformatie

De schilder voor de regio’s Duiven, Velp, Dieren, Doetinchem, Arnhem, Veenendaal en Oosterhout

Het werkterrein van Joop Wallbrink Schilders- & Glaswerken ligt circa 100km rondom duiven. Wilt u een gedegen offerte voor uw schilder-, onderhouds- en glaswerkzaamheden? Maak dan een afspraak met ons. Wij komen langs om de werkzaamheden en uw wensen te inventariseren en brengen deskundig advies uit. In de gespecificeerde offerte staat precies omschreven wat wij doen en de investering voor de werkzaamheden.

Contact
Vergrootglas
Ratio 33, 6921 RW in Duiven