Rookmelders per 1 januari 2022 ook in bestaande bouw verplicht
3 minuten leestijd
Rookmelders per 1 januari 2022 ook in bestaande bouw verplicht

Het slimste moment kiezen

Schilders & Glaswerken Joop Wallbrink bv stellen voor opdrachtgevers meerjaren-onderhoudsplanningen (MJOP) op. Daar kan het plaatsen van brandmelders in worden meegenomen. Het slimste moment kan worden gekozen, bijvoorbeeld gecombineerd met andere onderhoudswerkzaamheden. Daarnaast kan er een balans worden gezocht in kosten, beschikbaarheid, overlastbeperking, haalbaarheid en veiligheid. Zo kan elke opdrachtgever zijn eigen invulling daaraan geven.

Vervangingsplicht na 10 jaar

Voor nieuwbouw geldt al dat op iedere verdieping waar gewoond wordt een rookmelder moet hangen. Vanaf 1 januari 2022 geldt dit nu ook voor de bestaande bouw. Een half jaar na de invoering, 1 juli 2022, moeten de rookmelders ook daadwerkelijk hangen. Dit betekent voor opdrachtgevers dat er het komende anderhalf jaar zo’n 2,5 miljoen rookmelders gemonteerd moeten gaan worden. Daarnaast is er nog een vervangingsplicht na 10 jaar. Ook dit kan mooi meegenomen worden in de meerjaren-onderhoudsplanning.

Wij helpen u graag bij het opstellen van een meerjarenonderhoudsplan    

Geïnteresseerd in onze diensten? Neem dan gerust contact op. Wij helpen u graag verder.

Vervangingsplicht na 10 jaar

Overig nieuws


create
Sep 28, 2021
clock
4 minuten leestijd
Schilderwerk in het najaar

Het meeste schilderwerk wordt gedaan tussen begin april en oktober. De temperaturen zijn dan het meest geschikt om buiten te schilderen    in deze periode is het minder vochtig dan in het najaar. Het tussenseizoen (oktober/november, maart/april) kun je echter prima schilderen. Daarbij houden we wel de controle op luchtvochtigheid en temperatuur.

Lees meer
Lees meer
create
Dec 20, 2021
clock
4 minuten leestijd
De kinderkamer van 2022: alles komt tot leven

Kinderen hebben een levendige fantasie en het mooie is, met de technieken van tegenwoordig kan je die eenvoudig tot leven laten komen op de muren van de kinderkamer. Is je kind fan van Paw Patrol? Ga voor een gaaf printjesbehang met matchende kleuren op de muur. Of verander de zolder in een ware jungle waar behang en schilderwerk worden afgewisseld. Rawr!

Lees meer
Lees meer
create
Dec 24, 2021
clock
3 minuten leestijd
Het is tijd voor de Winterschilder

De voordelen van de Winterschilder
Als schildersbedrijf hebben wij al meerdere jaren ervaring in de uitvoering van schilder en glaswerkzaamheden in het onderwijs. In de jaren dat wij als schilders & glasbedrijf actief zijn hebben wij al vele mooie projecten mogen doen in het onderwijs, waarvan onder meer de Fredericusschool te Velp, Het Veer in Duiven en De Schilderspoort in Zevenaar. Zo weten wij ook hoe belangrijk het is dat de school een fijne werk leefomgeving voor de kinderen is. Ook denken we graag mee over de beste manier van onderhoud.

Lees meer
Lees meer
Contactinformatie

De schilder voor de regio’s Duiven, Velp, Dieren, Doetinchem, Arnhem, Veenendaal en Oosterhout

Het werkterrein van Joop Wallbrink Schilders- & Glaswerken ligt circa 100km rondom duiven. Wilt u een gedegen offerte voor uw schilder-, onderhouds- en glaswerkzaamheden? Maak dan een afspraak met ons. Wij komen langs om de werkzaamheden en uw wensen te inventariseren en brengen deskundig advies uit. In de gespecificeerde offerte staat precies omschreven wat wij doen en de investering voor de werkzaamheden.

Contact
Vergrootglas
Ratio 33, 6921 RW in Duiven