Rookmelders per 1 januari 2022 ook in bestaande bouw verplicht
1 minuut leestijd
Rookmelders per 1 januari 2022 ook in bestaande bouw verplicht

Het slimste moment kiezen

Schilders & Glaswerken Joop Wallbrink bv stellen voor opdrachtgevers meerjaren-onderhoudsplanningen (MJOP) op. Daar kan het plaatsen van brandmelders in worden meegenomen. Het slimste moment kan worden gekozen, bijvoorbeeld gecombineerd met andere onderhoudswerkzaamheden. Daarnaast kan er een balans worden gezocht in kosten, beschikbaarheid, overlastbeperking, haalbaarheid en veiligheid. Zo kan elke opdrachtgever zijn eigen invulling daaraan geven.

Vervangingsplicht na 10 jaar

Voor nieuwbouw geldt al dat op iedere verdieping waar gewoond wordt een rookmelder moet hangen. Vanaf 1 januari 2022 geldt dit nu ook voor de bestaande bouw. Een half jaar na de invoering, 1 juli 2022, moeten de rookmelders ook daadwerkelijk hangen. Dit betekent voor opdrachtgevers dat er het komende anderhalf jaar zo’n 2,5 miljoen rookmelders gemonteerd moeten gaan worden. Daarnaast is er nog een vervangingsplicht na 10 jaar. Ook dit kan mooi meegenomen worden in de meerjaren-onderhoudsplanning.

Wij helpen u graag bij het opstellen van een meerjarenonderhoudsplan    

Geïnteresseerd in onze diensten? Neem dan gerust contact op. Wij helpen u graag verder.

Vervangingsplicht na 10 jaar

Overig nieuws


create
sep 28, 2021
clock
3 minuten leestijd
Schilderwerk in het najaar

Het meeste schilderwerk wordt gedaan tussen begin april en oktober. De temperaturen zijn dan het meest geschikt om buiten te schilderen    in deze periode is het minder vochtig dan in het najaar. Het tussenseizoen (oktober/november, maart/april) kun je echter prima schilderen. Daarbij houden we wel de controle op luchtvochtigheid en temperatuur.

Lees meer
Lees meer
create
jul 27, 2020
clock
4 minuten leestijd
HR++ isolatie glas plaatsen ter vervanging van enkel glas

HR++ isolatieglas is dubbel glas gevuld met edelgas. Hoog Rendement glas is voorzien van een onzichtbare warmte reflecterende metaalcoating die zonlicht doorlaat, maar warmte in de ruimte terugkaatst. Het edelgas zorgt ervoor dat in de winter de kou van buiten niet doorgegeven wordt aan de binnenruit en andersom dat de warmte van binnen niet getransporteerd wordt naar de buitenruit. En dat in de zomer het huis (redelijk) koel blijft. Dat maakt het ‘t overwegen waard om in ter vervanging van enkel glas, isolatie glas te laten plaatsen.

Lees meer
Lees meer
create
aug 10, 2020
clock
4 minuten leestijd
Monumentale panden en Rijksmonumenten restaureren is een vak apart

Niet elk schildersbedrijf kent de juiste regels om restauratiewerkzaamheden uit te mogen voeren aan deze panden. Het is algemeen bekend dat Monumentale panden en Rijksmonumenten aan bepaalde regels moeten voldoen om de uitstraling van het pand in tact te laten. Regels die het pand en de directe omgeving beschermen en regels die het uiterlijk van het pand beschermen. Doorgaans mag het pand wel in zijn originele staat hersteld worden, maar is er vrij weinig mogelijk wanneer u veranderingen aan wilt brengen. Joop Wallbrink Schilders- & Glaswerken  kent als geen ander de regels die er gelden om de restauratiewerkzaamheden correct en juist uit te voeren.

Lees meer
Lees meer
Contactinformatie

De schilder voor de regio’s Duiven, Velp, Dieren, Doetinchem, Arnhem, Veenendaal en Oosterhout

Het werkterrein van Joop Wallbrink Schilders- & Glaswerken ligt circa 100km rondom duiven. Wilt u een gedegen offerte voor uw schilder-, onderhouds- en glaswerkzaamheden? Maak dan een afspraak met ons. Wij komen langs om de werkzaamheden en uw wensen te inventariseren en brengen deskundig advies uit. In de gespecificeerde offerte staat precies omschreven wat wij doen en de investering voor de werkzaamheden.

Contact
Vergrootglas
Ratio 33, 6921 RW in Duiven