Schilderwerk in het najaar
4 minuten leestijd
Schilderwerk in het najaar

Wanneer moet ik wel/niet schilderen

Allereerst is het zeker mogelijk om in de winter te schilderen. Het is echter niet verstandig de kwast op te pakken wanneer er een hoge luchtvochtigheid is of wanneer het begint te vriezen. De kans is dan namelijk groot dat de verf mat wordt. Hierdoor droogt de verf niet goed op. ’s Morgens blijft het langer mistig en ’s avonds wordt het sneller vochtig. Begint de dauw, dan zijn er nog enkele uren om schilderwerk te verrichten. Wij gebruiken altijd winterverf van een professioneel merk. Deze hoeft dan niet extra verdunt te worden. Bij de veelal gebruikte alkydverf is het zo dat deze bij koud weer verdikt en je deze lastiger kunt verwerken.

De Winterschilder voor binnen en buiten

Je huis in de winter binnen of buiten laten schilderen? Dat kan met de Winterschilder Joop Wallbrink bv.
Joop Wallbrink bv De Winterschilder kan dankzij het protocol coronaproof doorwerken.

Schilderwerk kan heel goed in de winter

Waarom wachten tot het voorjaar als je ook in de winter je huis kan laten opknappen? Met al dat thuiswerken kunnen de muren wel een nieuwe kleur verf gebruiken. Of een mooi strak behang. Met onze zachte winters kan je gelijk de houten gevel of je kozijnen laten doen. En zelf doen levert niet die kwaliteit die jij wilt.

Maak gelijk een afspraak met de Winterschilder Joop Wallbrink bv zodat je nog deze winter van het resultaat kan genieten.
Ben je een VvE of woningcorporatie? Kijk dan eens hoe Joop Wallbrink bv je het hele jaar door kan helpen met onderhoud.

Wanneer moet ik wel/niet schilderen

Slechts 9% btw op schilderwerk

Wist je dat je voor het schilderwerk aan je woning slechts 9% btw betaalt en geen 21%? Dan moet je huis wel ouder zijn dan twee jaar. Het lage btw-tarief geldt voor de arbeidsuren, de materialen voor het voorbereiden (schoonmaken en ontvetten van de ondergrond), de voorbehandeling zoals grondverf en voorstrijk en het schilderwerk binnen én buiten.


Overig nieuws


create
Dec 20, 2021
clock
4 minuten leestijd
De kinderkamer van 2022: alles komt tot leven

Kinderen hebben een levendige fantasie en het mooie is, met de technieken van tegenwoordig kan je die eenvoudig tot leven laten komen op de muren van de kinderkamer. Is je kind fan van Paw Patrol? Ga voor een gaaf printjesbehang met matchende kleuren op de muur. Of verander de zolder in een ware jungle waar behang en schilderwerk worden afgewisseld. Rawr!

Lees meer
Lees meer
create
Dec 24, 2021
clock
3 minuten leestijd
Het is tijd voor de Winterschilder

De voordelen van de Winterschilder
Als schildersbedrijf hebben wij al meerdere jaren ervaring in de uitvoering van schilder en glaswerkzaamheden in het onderwijs. In de jaren dat wij als schilders & glasbedrijf actief zijn hebben wij al vele mooie projecten mogen doen in het onderwijs, waarvan onder meer de Fredericusschool te Velp, Het Veer in Duiven en De Schilderspoort in Zevenaar. Zo weten wij ook hoe belangrijk het is dat de school een fijne werk leefomgeving voor de kinderen is. Ook denken we graag mee over de beste manier van onderhoud.

Lees meer
Lees meer
create
Nov 29, 2023
clock
3 minuten leestijd
Slakken die kit opvreten

Aantasting van kitvoegen door slakken is al vele jaren een bekend fenomeen bij beglazingsvoegen en schildersbedrijven in het bijzonder. Met name in groenrijke omgevingen en op plaatsen waar planten dicht bij ramen en deuren zijn geplaatst is het risico op schade door slakken het grootst.

WELKE KITTEN WORDEN AANGEVRETEN?

Testen met verschillende soorten beglazingskitten hebben uitgewezen dat zowel siliconen, hybride en polyurethaan gebaseerde kitten kunnen worden aangevreten. Zelfs het overschilderen van kitvoegen heeft hierop geen invloed. Dit zien slakken immers vaak als lekker ‘voorafje’. Aldus het Kenniscentrum Glas. De schade is herkenbaar doordat de sporen van de slakken eruitzien alsof ze met een guts zijn aangebracht. Helaas is het slakkenprobleem regio-afhankelijk, maar overal in Nederland mogelijk.

Lees meer
Lees meer
Contactinformatie

De schilder voor de regio’s Duiven, Velp, Dieren, Doetinchem, Arnhem, Veenendaal en Oosterhout

Het werkterrein van Joop Wallbrink Schilders- & Glaswerken ligt circa 100km rondom duiven. Wilt u een gedegen offerte voor uw schilder-, onderhouds- en glaswerkzaamheden? Maak dan een afspraak met ons. Wij komen langs om de werkzaamheden en uw wensen te inventariseren en brengen deskundig advies uit. In de gespecificeerde offerte staat precies omschreven wat wij doen en de investering voor de werkzaamheden.

Contact
Vergrootglas
Ratio 33, 6921 RW in Duiven