Blanke lak overschilderen - Schilderstip april 2021
3 minuten leestijd
Blanke lak overschilderen - Schilderstip april 2021

Vraag

De voordeur is lang geleden geschilderd met blanke lak en deze lak wilt u nu door ons bedrijf of zelf overschilderen met een mooie, dekkende gekleurde lak. De vraag is nu Is het nodig om de oude laag blanke lak er eerst af te halen middels afkrabben, afbranden, afbijten en schuren? Of kan de dekkende lak aangebracht worden op een goed afschuurde blanke laklaag?

Antwoord

Blanke lak overschilderen kan, maar de kans is groot dat het mis gaat. Wanneer besloten wordt om een met blanke lak afgewerkt gevelelement – zoals een kozijn, raam of deur – dekkend te gaan schilderen, is er maar één goede aanpak. Deze is simpel, namelijk: alle bestaande laklagen verwijderen en het kale hout na grondig reinigen en schuren tweemaal gronden en voor- en aflakken.

Deze aanpak is ook nodig bij transparante beitsen. Zodra een verf weinig pigment heeft, moet deze bij het dekkend overschilderen eerst worden verwijderd. Voor zogenoemde dekkende beitsen geldt dit niet. De reden om blanke of transparante lagen voor het dekkend schilderen te verwijderen, is de onvoldoende hechting van dit soort verfproducten op de ondergrond.

Wilt u persoonlijk advies of een tip neem dan gerust contact met ons op.

Blanke lak overschilderen

Overig nieuws


create
May 17, 2021
clock
5 minuten leestijd
Het advies van de meester

Hoe weet je nu of het buitenschilderwerk nog een jaartje mee kan, of dat het nu onder handen genomen moet worden? Joop Wallbrink, de meest ervaren meester van Schilders & Glaswerken Joop Wallbrink bv vertelt waar hij zoal op let.

Een huis hoeft echt niet standaard elke 5 a 6 jaar een gehele schilderbeurt te krijgen, zegt Joop. ‘Vergelijk het met een tandarts: als er geen gaatjes zijn doet hij ook niets aan je gebit.’ Hoe geregeld je moet (laten) schilderen, hangt volgens Joop af van de kwaliteit van de ondergrond en of het verfwerk goed is onderhouden. Ook waar je woont maakt uit. ‘Woningen aan de kust hebben te lijden onder zand en zout, huizen in de buurt van de snelweg onder fijnstof en woningen in bosgebied onder algen en mos.'

Lees meer
Lees meer
create
May 17, 2021
clock
3 minuten leestijd
Schilderen is een feest

Het schilders seizoen is weer begonnen! Alle schilders zijn met frisse moed gestart. De eerste verfstreken zijn gedaan. Met deze nieuwsbrief willen we een aantal onderwerpen bij u onder de aandacht brengen. Want zoals u gewend bent vind je op de website alle andere actuele informatie. Schilderen is een feest Ons bedrijf blijft groeien. Zowel in medewerkers, maar vooral in de wijze waarop we met elkaar er een mooi bedrijf van maken.

Met vereende krachten werken schilders, glaszetters en timmerlieden samen. We willen graag dat Schilders en Glaswerken Joop Wallbrink bv als een feest wordt ervaren. Dat willen we bereiken door kwaliteit en vakmanschap uit te stralen in ons werk.

Lees meer
Lees meer
create
Sep 27, 2021
clock
3 minuten leestijd
Rookmelders per 1 januari 2022 ook in bestaande bouw verplicht

Opdrachtgevers staan voor een mega-opgave. De brandmelderverplichting voor bestaande woningen per 1 januari 2022 betekent dat er vanaf nu 60.000 rookmelders per dag geplaatst moeten gaan worden. Gelukkig kunnen wij als schilders- en onderhoudsbedrijf Joop Wallbrink bv een steentje bijdragen door het plaatsen te combineren met andere onderhoudswerkzaamheden.

Lees meer
Lees meer
Contactinformatie

De schilder voor de regio’s Duiven, Velp, Dieren, Doetinchem, Arnhem, Veenendaal en Oosterhout

Het werkterrein van Joop Wallbrink Schilders- & Glaswerken ligt circa 100km rondom duiven. Wilt u een gedegen offerte voor uw schilder-, onderhouds- en glaswerkzaamheden? Maak dan een afspraak met ons. Wij komen langs om de werkzaamheden en uw wensen te inventariseren en brengen deskundig advies uit. In de gespecificeerde offerte staat precies omschreven wat wij doen en de investering voor de werkzaamheden.

Contact
Vergrootglas
Ratio 33, 6921 RW in Duiven