Het advies van de meester
5 minuten leestijd
Het advies van de meester

Vuil houdt vocht vast. Als vocht en vuil inwerken in de verf, tast dat de verflaag aan en krijg je verkleuring en onthechting. Verf in donkere en matte kleuren absorberen en krijgen volgens Joop meer te verduren dan verf in lichte glanzende kleuren. ‘Lichte kleuren reflecteren het zonlicht. Donkere kleuren nemen zonlicht en warmte juist op, waardoor de verf meer krimpt en uitzet.’ Een transparante beits of lak vraagt eerder om onderhoud dan een dekkende verf. Is de verf verkleurd, gaat die afpoederen of onthechten, dan moet het buitenwerk worden geschilderd, zegt Joop.

Afbladderen en houtrot

Ook wanneer oude verf afbladdert of er komen blaasjes onder de verf en veel scheuren of houtrotplekken vertoont, is het tijd om te schilderen. ‘Zit er al veel vocht in het hout? Dan kunnen bladders of houtrot ontstaan. Houtrot herken je aan een zachte structuur en donkere kleur.’ Rotte plekken tot ongeveer een vuist groot, zijn volgens Joop goed zelf te herstellen met een 2 componenten pasta. Gaat het om grote reparaties, schakel dan een timmerman in. ‘Vocht komt trouwens niet alleen van buitenaf in het hout. Als er bijvoorbeeld het badkamerkozijn aan de binnenkant niet goed is geschilderd of de kit voeg van het glas openstaat, trekt het vocht van binnenuit naar buiten. Achterhaal altijd eerst de oorzaak van het probleem, voordat je gaat herstellen.’

Controleer op verkleuring en onthechting

Geeft de verf niet af en hecht die nog goed? Controleer dit met de poeder- of hechtproef. Joop ‘Bij de poederproef maak je het schilderwerk met een vochtige doek schoon en er verf op de doek achterblijft is je verf aan het verpoederen. Bijft er geen verfpoeder achter op de doek, dan kan het schilderwerk nog wel even mee. Bij de hechtproef druk je een stuk tape met goede kleefkracht (stevig inwrijven) op het schoongemaakte schilderwerk en trek je het na een aantal minuten met een korte ruk los. Trek je de verf niet mee, dan hecht de verflaag prima en hoef je nog geen schilder in te schakelen.’

Schilderwerk liever laten doen?

Durf je niet op de ladder/steiger of is de klus te groot om de buitenkant van je huis zelf te schilderen en wil je het liever laten doen? Maak dan gebruik van onze kennis en vakmanschap voor een goede kwaliteit prijs verhouding.

Onze bedrijf werkt met gekwalificeerde schilders, professionele verf en Onderhoud NL garantie. En om de kwaliteit te borgen, komen we het geleverde werk achteraf nog eens controleren. Zo weet je zeker dat het schilderwerk goed wordt gedaan en heb je er jarenlang geen omkijken meer na!

Onze schilders houden zich aan de richtlijnen van het RIVM.

Overig nieuws


create
May 17, 2021
clock
3 minuten leestijd
Schilderen is een feest

Het schilders seizoen is weer begonnen! Alle schilders zijn met frisse moed gestart. De eerste verfstreken zijn gedaan. Met deze nieuwsbrief willen we een aantal onderwerpen bij u onder de aandacht brengen. Want zoals u gewend bent vind je op de website alle andere actuele informatie. Schilderen is een feest Ons bedrijf blijft groeien. Zowel in medewerkers, maar vooral in de wijze waarop we met elkaar er een mooi bedrijf van maken.

Met vereende krachten werken schilders, glaszetters en timmerlieden samen. We willen graag dat Schilders en Glaswerken Joop Wallbrink bv als een feest wordt ervaren. Dat willen we bereiken door kwaliteit en vakmanschap uit te stralen in ons werk.

Lees meer
Lees meer
create
Sep 27, 2021
clock
3 minuten leestijd
Rookmelders per 1 januari 2022 ook in bestaande bouw verplicht

Opdrachtgevers staan voor een mega-opgave. De brandmelderverplichting voor bestaande woningen per 1 januari 2022 betekent dat er vanaf nu 60.000 rookmelders per dag geplaatst moeten gaan worden. Gelukkig kunnen wij als schilders- en onderhoudsbedrijf Joop Wallbrink bv een steentje bijdragen door het plaatsen te combineren met andere onderhoudswerkzaamheden.

Lees meer
Lees meer
create
Sep 28, 2021
clock
4 minuten leestijd
Schilderwerk in het najaar

Het meeste schilderwerk wordt gedaan tussen begin april en oktober. De temperaturen zijn dan het meest geschikt om buiten te schilderen    in deze periode is het minder vochtig dan in het najaar. Het tussenseizoen (oktober/november, maart/april) kun je echter prima schilderen. Daarbij houden we wel de controle op luchtvochtigheid en temperatuur.

Lees meer
Lees meer
Contactinformatie

De schilder voor de regio’s Duiven, Velp, Dieren, Doetinchem, Arnhem, Veenendaal en Oosterhout

Het werkterrein van Joop Wallbrink Schilders- & Glaswerken ligt circa 100km rondom duiven. Wilt u een gedegen offerte voor uw schilder-, onderhouds- en glaswerkzaamheden? Maak dan een afspraak met ons. Wij komen langs om de werkzaamheden en uw wensen te inventariseren en brengen deskundig advies uit. In de gespecificeerde offerte staat precies omschreven wat wij doen en de investering voor de werkzaamheden.

Contact
Vergrootglas
Ratio 33, 6921 RW in Duiven