HR++ isolatie glas plaatsen ter vervanging van enkel glas
6 minuten leestijd
HR++ isolatie glas plaatsen ter vervanging van enkel glas

Wat zijn de voordelen van het plaatsen van dubbel glas?

Door bij panden enkel of beschadigd glas te vervangen door dubbel glas, oftewel HR++ isolatieglas, verduurzaamd u uw woning. Met het toepassen van HR++ glas, bespaart u op uw energierekening en wordt uw pand comfortabeler om in te verblijven. Daarbij houdt dit glas omgevingsgeluiden beter tegen dan ander glas én wordt uw pand meer waard. Kortom: er zijn genoeg redenen om u te verdiepen in het vervangen van glas.

De voordelen van HR++ op een rijtje

Omdat er vrij veel redenen zijn om glas te vervangen voor HR++ isolatieglas, zet ik de voordelen overzichtelijk onder elkaar:

 • Verduurzaming van uw woning
 • Besparing u op uw energierekening
 • Uw woning wordt comfortabeler om in te verblijven
 • Geluiddempende werking van omgevingsgeluiden
 • Waardeverhoging van uw pand

Gelaagd HR++ glas

Er zijn verschillende soorten isolatieglas, waaronder gelaagd HR++ glas. Gelaagd glas betekent dat het glas opgebouwd is uit meerdere op elkaar gesmolten glasplaten waar een speciaal folie tussen is geplaatst. Deze folie zorgt voor stevigheid, extra isolatie en werkt inbraakwerend.

HR++ figuurglas plaatsen

Wanneer u wel licht binnen wilt krijgen, maar geen inkijk en of iets bijzonders wilt, is het mogelijk om HR++ glas met een zijde figuurglas te laten monteren. Dit wordt met name toegepast bij badkamers, voordeuren en zijlicht. Bij HR++ met eenzijdig figuurglas is de plaat aan de buitenkant voorzien van een motief dat ervoor zorgt dat er niet naar binnen gekeken kan worden.  Er zijn verschillende figuren verkrijgbaar. 

Ventilatieroosters

Wanneer u uw huis optimaal wilt kunnen ventileren, is er een mogelijkheid om een HR++ glas met ventilatierooster te laten plaatsen. Het ventilatierooster zorgt ervoor dat uw huis minder vochtproblemen krijgt, waardoor u nog minder hoeft te stoken.

Kleurrijk glas in lood

Veel panden zijn voorzien van kleurrijk glas in lood. Het zou zonde zijn om dit nostalgische glas te vervangen door kleurloos isolatieglas. Gelukkig is dat niet nodig en bestaat de mogelijkheid om uw glas in lood in HR++ glas te laten plaatsen. Indien nodig repareren we het glas in lood. Wanneer u glas in lood wilt op een plaats waar nog geen glas in lood zit, dan kunnen onze glaszetters een nieuw glas in loodruit maken.

Glas vervangen in historische panden

Als er een bepaald soort glas in uw pand toegepast is dat niet meer leverbaar is, dan moet daar een vergelijkbaar alternatief voor gevonden worden. Meestal betreft dit glas in historische panden. Wij gaan dan op zoek naar glas dat het meest lijkt op het glas dat voor de andere ruiten gebruikt is, zodat uw pand weer een stijlvol geheel wordt. Soms is het heel lastig om een goed alternatief te vinden, maar over het algemeen lukt het ons altijd.

Wij verzorgen het totaalplaatje

Glas is, naast schilderwerk onze specialisatie. Dat betekent dat wij alles rond het uitzoeken, aanpassen van de kozijnen, het plaatsen van het glas en de afwerking voor u verzorgen. We hebben een breed assortiment dat bestaat uit:

 • Enkel glas
 • Isolatieglas
 • Oud glas
 • Figuurglas
 • Gekleurd glas
 • Glas in lood
 • Kunststof platen
 • Ventilatieroosters

Ruit genekt wij komen direct!

Onze 24 uur service is 365 dagen per jaar voor u inzetbaar in geval van ruitschade. Wij brengen dan direct een noodvoorziening aan en helpen u bij de vervolgstappen.

Uw ervaren partner in glasservice

In de afgelopen jaren zijn honderden woningen en bedrijfsgebouwen door ons voorzien van isolerende beglazing. Wilt u meer informatie of wilt u weten welke mogelijkheden wij u kunnen bieden? Neem dan contact met ons op.

Overig nieuws


create
Aug 10, 2020
clock
6 minuten leestijd
Monumentale panden en Rijksmonumenten restaureren is een vak apart

Niet elk schildersbedrijf kent de juiste regels om restauratiewerkzaamheden uit te mogen voeren aan deze panden. Het is algemeen bekend dat Monumentale panden en Rijksmonumenten aan bepaalde regels moeten voldoen om de uitstraling van het pand in tact te laten. Regels die het pand en de directe omgeving beschermen en regels die het uiterlijk van het pand beschermen. Doorgaans mag het pand wel in zijn originele staat hersteld worden, maar is er vrij weinig mogelijk wanneer u veranderingen aan wilt brengen. Joop Wallbrink Schilders- & Glaswerken  kent als geen ander de regels die er gelden om de restauratiewerkzaamheden correct en juist uit te voeren.

Lees meer
Lees meer
create
Aug 3, 2020
clock
5 minuten leestijd
VvE onderhoud: het schilderwerk goed geregeld

De VvE’s zijn verantwoordelijk voor het onderhoud van het pand. Hier vallen diverse onderhoudstaken onder. Waaronder ook het schilderwerk. Om zo effectief mogelijk onderhoud te kunnen plegen pleiten wij ervoor dat we met een onderhoudsplan werken. Dit heeft met name het enorme voordeel dat je een budget kunt samenstellen en deze kunt verdelen over meerdere jaren. Je voorkomt hiermee dat de uitstraling en de waarde van het pand achteruit gaat. Ga bijtijds met een erkend schildersbedrijf rond de tafel zitten om de mogelijkheden te bespreken.

Lees meer
Lees meer
create
Aug 17, 2020
clock
5 minuten leestijd
TEDAC® Coating bespaart kosten, beschermt en geeft glans en kleur.

TEDAC® Coating kan zonder schuren -in één laag worden aangebracht. Dat werkt snel, makkelijk en kostenbesparend. Tevens biedt het een langdurige bescherming, waardoor minder (vaak) onderhoud nodig is. Bovendien is TEDAC® Coating o.a. zuinig in gebruik, door het grote strijkvermogen. De kleur en glans van verweerde en verkrijte oppervlakken en objecten van metaal, trespa/hpl beplating en kunststof worden teruggebracht. Ook nieuwe materialen kunnen beter worden beschermd en gaan dus veel langer mee!

Lees meer
Lees meer
Contactinformatie

De schilder voor de regio’s Duiven, Velp, Dieren, Doetinchem, Arnhem, Veenendaal en Oosterhout

Het werkterrein van Joop Wallbrink Schilders- & Glaswerken ligt circa 100km rondom duiven. Wilt u een gedegen offerte voor uw schilder-, onderhouds- en glaswerkzaamheden? Maak dan een afspraak met ons. Wij komen langs om de werkzaamheden en uw wensen te inventariseren en brengen deskundig advies uit. In de gespecificeerde offerte staat precies omschreven wat wij doen en de investering voor de werkzaamheden.

Contact
Vergrootglas
Ratio 33, 6921 RW in Duiven