Joop Wallbrink Schilders en Glaswerken

Let op: garantie op glas vervalt bij aanbrengen van raamfolie

30 okt 2013

Energiebedrijven maken vanwege energiebesparing reclame voor het aanbrengen van raamfolie. Maar ze vergeten er bij te zeggen dat de garantie op glas dan vervalt.

Deze waarschuwing komt van Willy Swinkels als voorzitter van de sectorvereniging OnderhoudNL Glas. Hij heeft de kwestie ook al aangekaart bij het TV-programma 'Radar' van de TROS om consumenten hierop te wijzen. Maar die hebben daar tot op heden nog niet op gereageerd. "Er is in elk geval een belangrijke taak weggelegd voor iedereen die professioneel met glas te maken heeft om opdrachtgevers op een juiste wijze voor te voorlichten", zegt Swinkels. "Zodat ze zelf een afgewogen besluit kunnen nemen en u er later niet op aanspreken dat u geen openheid van zaken heeft gegeven over de garantievoorwaarden."

Garantievoorwaarden

Garantievoorwaarden van een glasleverancier als AGC zijn duidelijk. "Geen garantie wordt verleend voor schade aan de eenheid die het gevolg is van: het aanbrengen van veranderingen in de structuur van de eenheid en het beplakken met folie (...)." Toch wijzen energieleveranciers de consument op de energiebesparende werking van het aanbrengen van raamfolie. Dat zou dan leiden tot 20 tot 30 procent lagere verwarmingskosten en 25 procent lagere aircokosten. Met een terugverdientijd van twee jaar op kozijnen met enkelglas en een terugverdientijd van 3,5 jaar op kozijnen met dubbel glas.

Bron: OnderhoudNL