Joop Wallbrink Schilders en Glaswerken

12000 euro boete voor schilderwerk

04 feb 2014

Een Schoorls gezin moet 12000 euro boete betalen voor een schilderklus. Die werd in goed vertrouwen gegund aan twee betrouwbaar ogende heren. Die bleken illegaal in Nederland werkende Oekraïeners te zijn.

Het gezing toont zich verbijsterd in het Noord Hollands Dagblad. De schilders spraken goed Nederlands en lieten een ander huis zien in Schoorl dat ze ook geschilderd hadden. 'Het voelde vertrouwd' verklaarde de heer des huizes. De schilder en zijn maat bleken illegaal in ons land verblijvende Oekraïners zonder werkvergunning. Ze werden geboeid afgevoerd, het Schoorlse gezin kreeg een boete van 6000 euro per persoon voor het inhuren van de schilders. Ze hadden de vergunningen en papieren van de heren moeten controleren. Het gezin verklaart die boete helemaal niet te kunnen betalen.

Extra zuur aan het verhaal is dat de Vreemdelingepolitie getipt was door de nieuwe buren van het gezin. De nieuwe bewoners werken zelf bij die dienst en zagen zich moreel verplicht om de Oekraïners aan te geven.

Bron: SchildersVak.nl